Q/A



Det låter faktiskt lite som Julle, ska försöka ge lite tips utifrån vad jag hade gjort och kan.
Först och främst så tänk inte så mycket på hur spänd hästen är, rid på som vanligt och variera arbetet, hästen ska gå fram för din skänkel men inte stressa fram, lägg på skänkeln och om
Hästen skuttar fram fortsätt bara att Rid lugnt och stadigt och försök få henne mellan skänklarna lite mer. 
Den ska svara både på rakt och sidvärts spår. Försök att göra mkt övergångar och in in i övergångarna försöker du att sitta på rumpan och ha ett bra stöd, så hästen vågar lita på att den kan ta stöd av dig. Håll en stilla men väldigt mjuk hand. Om den inte tar stöd balanserar den ju inte upp sig och då är det svårt att få den riktigt lösgjord. 
Försök stundtals att rid lite över tygeln, håll kvar kontakten och driv med skänkeln, efter ett tag brukar det släppa och så länge du har ett bra stöd brukar hästen då tillslut att ta en ärlig kontakt. Direkt du känner att du får kontakt med hästen ge eftergift. 
Så ta inte tag i hästen erbjud den bara en mjuk hand  och tillslut kommer den ta stöd. Att hon inte tar stöd beror kanske på att hon inte vågar, så försök verkligen verkligen att rida runt med en riktigt mjuk och stadig hand. 
Hoppas verkligen det löser sig, lycka till! :) 


Kommentarer
Linn

Åh tack så mycket besök gärna min blogg också tack :-)

2014-09-08 @ 07:49:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0