Höstigt

Hej finisar!
Jag tänkte passa på att slänga in ett inlägg nu när jag har lite tid över, fast egentligen har jag inte det då jag har prov på tisdag som jag egentligen måste läsa på men när jag har skjutit upp det hela helgen ändå så spelar det väl ingen roll om jag skjuter upp det 15 min till ellehur ;) haha...
I onsdags när egentligen min praktik började så vaknade jag med världens halsont, det var verkligen jätte länge sen jag var förkyld så det var ju rätt typiskt att det kom då, jag var iaf hemma resten av veckan, och tog det lungt.
Allså jag har så mycket jag vill skriva men vet inte riktigt vad jag ska skriva ändå, jag har tänkt så mycket på hur jag vill göra med skolan och allt, jag var ju inte helt säker på att jag ville jobba med just barn osv och det är jag absolut inte än heller. 
Jag tänker gå klart det programmet 3 år så jag har en bra utbildning och jag älskar verkligen skolan! Men sen,, så tänker jag nog läsa vidare på universitet, och som det känns nu så blir det nåt inom häst ändå, men jag vet inte än.. Fast det är ju ändå 3 år kvar typ så jag tror jag hinner tänka&bestämma mig. 
Julle då, var en och kollade på hans rygg förra veckan då han ömmat lite, hon sa att han bara var spänd och inget mer, han ska masseras och ridas väldigt lång&låg och bara bommar nästan. Så det har vi hållt på med hela veckan, idag longerade jag han över lite bommar och han skötte sig bra, pigg och lite galen var han som vanligt men annars var han duktig, på slutet sänkte han lite och sträckte ut ryggen vilket han behöver.Så det var väldigt skönt att det inte var nåt allvarligt iaf. 
Sen idag skulle vi egentligen till min moster i stan och hälsa på de men jag måste verkligen plugga nu och fixa lite för imorgon. Så jag stannar hemma med hunden. 
 
åh, jag älskar verkligen hösten mer och mer också, det är såå mysigt med alla underbara färger och det blir bara mer och mer mysigt att gå upp lite extra tidigt på morgon värma en varm kopp choklad eller nåt sånt och bara mysa under en varm filt, såå cozy<33
Dock tycker jag mindre om vintern, det får gärna snöa och va kallt i december men sen ska det bli vår direkt tycker jag, också kan det vara vår i en månad sen kan det bli sommar direkt och va sommar ett tag. 
Vet ni, vissa kvällar när alla känslor blir större och tar ett stadigare grepp om en så brukar jag ibland tänka på vad liten jag är i förhållande till jorden.. visst låter det flummigt, haha men det funkar. Vad små ens problem är egentligen om man jämför med andra saker.
Och gud vad flummigt mitt inlägg blev överhuvudtaget såå långt men såå lite som är intressant att läsa Aja nu måste jag faktiskt plugga men först ska jag ringa upp en underbar vän som jag tycker riktigt synd om nu. 
Vi hörs!
 
                                                       
                                                             
                                                     
                                                             
 
 
 

Ts


Bästa Celine 💕

Pigg

Hej söndag idag och jag vaknar så himla tidigt och är jätte pigg, ska iaf äta nåt nu sen stallet. Får se vad ska göra sen var nåt speciellt men kommer inte ihåg haha det är ju ganska bra.
Men aja ville bara säga godmorgon och hoppas ni får en jätte bra dag!


Hon älskar verkligen när man fotar henne, hon kallar att hon inte ser men hon gör sig till jätte mycket haha skit hund💕

He got a black heart

Hej, har äntligen landat i soffan efter en lång dag. Fick sluta mycket tidigare än vad vi skulle gjort så det var skönt! 
Idag red jag honom i paddocken han var riktigt duktig idag och jobba på bra, red fire några varv på slutet också och verkligen jobbade låss honom och han kändes skit fin verkligen. 
Imorgon tänkte jag hoppa Julle lite mer, tänkte ställa upp lite hinder på ängen och känna lite på hur han känns där haha brukar mest bli bus&spring på ängen det är verkligen det bästa han vet att bara springa så fort han kan, dock har Han så sjukt mkt nerver så han brukar så lätt bli för uppspelt, sen rider jag Lisse en liten tur också och på efm kommer den nya. 
Så det ska bli spännande att se hur den är, helt annan än Julle iaf vad jag hört, han kanske kan lära Julle hur man uppför Sig haha trots att han är mindre.


Älskade älskade häst❤️

💕





Q/A



Det låter faktiskt lite som Julle, ska försöka ge lite tips utifrån vad jag hade gjort och kan.
Först och främst så tänk inte så mycket på hur spänd hästen är, rid på som vanligt och variera arbetet, hästen ska gå fram för din skänkel men inte stressa fram, lägg på skänkeln och om
Hästen skuttar fram fortsätt bara att Rid lugnt och stadigt och försök få henne mellan skänklarna lite mer. 
Den ska svara både på rakt och sidvärts spår. Försök att göra mkt övergångar och in in i övergångarna försöker du att sitta på rumpan och ha ett bra stöd, så hästen vågar lita på att den kan ta stöd av dig. Håll en stilla men väldigt mjuk hand. Om den inte tar stöd balanserar den ju inte upp sig och då är det svårt att få den riktigt lösgjord. 
Försök stundtals att rid lite över tygeln, håll kvar kontakten och driv med skänkeln, efter ett tag brukar det släppa och så länge du har ett bra stöd brukar hästen då tillslut att ta en ärlig kontakt. Direkt du känner att du får kontakt med hästen ge eftergift. 
Så ta inte tag i hästen erbjud den bara en mjuk hand  och tillslut kommer den ta stöd. Att hon inte tar stöd beror kanske på att hon inte vågar, så försök verkligen verkligen att rida runt med en riktigt mjuk och stadig hand. 
Hoppas verkligen det löser sig, lycka till! :) 

Trött

Hejsan, söndag idag och jag känner mig inte så jätte pigg idag, vet inte riktigt varför antar att det är för att det är söndag haha.
Hade kvällsfodring igår så jag red Julle en liten kvällstur, red ut en sväng först och sen trimmade vi lite i paddocken red ända tills jag kände att han blev som tuggummi och på slutet gick han riktigt bra.
Får se vart vi rider idag, funderar på att jogga han lite i skogen. Om jag hinner rider jag nog Lisse elr Lexus en tur också. 
Annars har jag faktiskt inge planerat Idag, rätt skönt ändå. 
Men ni får ha en bra söndag så hörs vi ikväll elr nåt. 

Har ingen aning om varför jag har kort på en svamp

Sommar igen

Hej finisar, har det blivit sommar igen eller? Herregud vad varmt det är, men skönt. 
Just nu sitter jag i soffan och slöar mn nu måste jag dra på mig springkläderna och springa en tur, y ) när jag kommer hem får jag direkt hoppa in i duschen och fixa mig för jag och Louise ska åka på hockey, dock är inte Magnus med haha.. Men Han är där iaf, tror han åker 15 eller nåt. 
Efter det får jag slänga på mig ridkläder och åka till Jullson rätt sent idag men det är mysigt. 
Aja nu får jag sätta igång den här lördagen, vi hörs snart igen.


Åh man blir så glad när hästen kommer och möter en I hagen, gnäggar sådär mörkt och höjer huvudet och skyndar sig framåt.. Ärligt haha vad lycklig man blir, tror dock bara det är hästmänniskor som förstår vad jag menar med den lyckan. 

Fredag!!!!

Godmorgon, sa ju faktiskt att jag skulle börja blogga lite smått igen så tänkte slänga in ett inlägg. 
Idag är jag ledig så himla skönt! Dock har jag massa hemarbete som ska göras, så det ska jag sitta med hela förmiddagen. Även fast jag är ledig tar jag bussen till stan lite senare, möter upp Elina på en fika så får vi se om vi hittar på nåt mer. 
Åh måste bara berätta, det är så kul när man tar ut Julle på morgonen, han går ut ur stallet, sen stannar han och ska göra sin morgon gymnastik, först sträcker han på frambenen, sen bakbenen och sen båda samtidigt då blir han typ 20 cm mindre. Sen när han är klar med sitt, då får man ta ut honom hahah..
Aja men jag har inte ätit frukost än hatar att äta tidigt, så ska göra det nu.
Hoppas ni får en grym fredag!! Så hörs vi!


Snälla kom tillbaka älskade katt❤️

Tisd.

Hej, har precis kommit hem från skolan, nu ska jag äta sen träffa Elina sen till Julle en sväng, bloggar ikväll tror jag 👋


"





RSS 2.0